What’s new?

Ons team ontwikkelt Teamly continu door. Denk aan het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten of modules, verbeteringen van bestaande functionaliteiten en bug-fixes. We zetten de meest recente updates hieronder voor je op een rij. Benieuwd waar we achter de schermen mee bezig zijn? Check onze roadmap en ontdek welke features we binnenkort uitrollen.

Update 6-2-2024

Nieuwe features

 • Het is nu mogelijk om notificaties te muten. Hierdoor krijg je niet langer meldingen van bijvoorbeeld een bericht waarop je hebt gereageerd.
 • Voor admin-gebruikers is het mogelijk om via het gebruikersbeheer het e-mailadres van gebruikers op privé te zetten. Eerder kon de gebruiker dit alleen zelf aanpassen via de profielgegevens.
 • Het is mogelijk om bij activiteiten nu ook te kiezen voor de herhaling ’tweewekelijks’.

Update 12-1-2024

Optimalisaties

 • Diverse updates en aanpassingen ‘op de achtergrond’.

Update 28-11-2023

Optimalisaties

 • Je kunt een afbeelding toevoegen tussen tekstregels in een Weten & Regelen-item. Voorheen was dit alleen als bijlage mogelijk. Een afbeelding toevoegen tussen de tekstregels kan makkelijk zijn wanneer je een bepaalde uitleg wilt verduidelijken.
 • Op de overzichtspagina’s van collega’s is het nu mogelijk om op voor- of achternaam te filteren. Voorheen was dit alleen op de gehele naam.
 • Op verzoek is het mogelijk een introductietekst te tonen op de overzichtspagina van de vacatures.
 • Sortering in de app van nieuwsberichten is nu van nieuw naar oud in plaats van andersom.
 • De mogelijkheid om een kring te verwijderen is verplaatst. Dit kan nu door een kring te bewerken en dan naar het tabblad ‘archiveren/verwijderen’ te gaan. Hierdoor is de kans dat je een kring perongeluk verwijdert een stuk kleiner.

Update 10-10-2023

Polls op kringniveau beschikbaar
Naast dat er met de juiste rechten mededelingen kunnen worden geplaatst binnen een kring is het nu ook mogelijk om polls te plaatsen op kringniveau. Super handig als je onder een bepaalde groep medewerkers een peiling wilt doen. Ben je kringbeheerder of heb je adminrechten, dan kun je op kringniveau bij instellingen bepalen binnen welke rol je het toe laat om polls (en bijvoorbeeld mededelingen) te plaatsen.

Mobiele nummers zichtbaar in smoelenboek (desktop)
In het overzicht van collega’s worden op desktop view de mobiele nummers getoond.

Verjaardagen in het weekend zichtbaar op maandag
Wanneer iemand in het weekend jarig is geweest dan zie je die verjaardagen op de maandagen nog staan in de verjaardagwidget. Op deze manier ben je dus altijd up to date en is de kans kleiner dat je een verjaardag van een collega mist.

Aanpassingen gebruikersbeheer
Het is mogelijk om als admingebruiker bij groepenbeheer zelf te bepalen welke kringen privé of openbaar zijn. Daarnaast kun je nog alleen met juiste rechten op kringniveau een groep koppelen.

Update 07-07-2023

Samenvoegen notificaties
Waar je eerder als gebruiker voor elke reactie of een like op een kringbericht een notificatie ontving hebben we binnen deze release ervoor gezorgd dat likes en reacties op berichten samengevoegd zijn. Zo blijft je notificatie overzicht (onder het belletje) lekker overzichtelijk.

Meerdere kringbeheerders kunnen selecteren
Als kringbeheerder of admin user is het mogelijk om op kringniveau meerdere kringbeheerders toe te wijzen.

Rollen en rechten op kringniveau
Als kringbeheerder of admin user is het mogelijk om verschillende rollen toe te wijzen binnen een kring namelijk die van (meerdere) kringbeheerder(s) zoals hierboven beschreven of lid. Daarnaast is het mogelijk om per rol de rechten in te stellen zoals het plaatsen van berichten of mededelingen (en later ook het plaatsen van een poll). Het is dus vanaf nu ook mogelijk om een kring op te zetten waarin bijvoorbeeld alleen mededelingen kunnen worden geplaatst en geen kringberichten.

Groepen koppelen aan een kring
Het is vanaf nu ook mogelijk om vanuit kringbeheer een groep leden toe te voegen. Handig wanneer je in één keer meerdere leden wil toevoegen aan een kring.

Update 15-05-2023

Mededelingen op kringniveau beschikbaar stellen
Het is mogelijk om op kringniveau (met de juiste rechten) een mededeling te plaatsen.

Super handig als je een bepaalde groep gebruikers wil attenderen op een gebeurtenis of actualiteit. Overigens verschijnen de mededelingen van de kringen die je volgt gewoon in het dasboard met als herkenning een label uit welke kring de mededeling afkomstig is. Het blijft dus ook mogelijk om iedereen een mededeling te sturen via de kring waar iedereen lid van is.

Nieuwsberichten inklappen op dashboard
De mogelijkheid voor iedere gebruiker om het dashboard cleaner te maken door de nieuwsberichten te verbergen. Wanneer er een nieuw nieuwsbericht wordt geplaats verschijnt de banner met nieuwsberichten weer binnen het dashboard.

Gepersonaliseerde update mail
De automatische update mail vanuit Teamly zal voortaal in de look en feel worden verstuurd van desbetreffende Teamly omgeving.

Update 13-03-2023

Nieuwe feature
Het is nu mogelijk om je aan- of afwezigheid te kunnen melden bij een kalenderitem. Deze functionaliteit kun je aan of uitzetten en is dus alleen zichtbaar als je het aanzet. Door op de personen te klikken zie je om welke personen het gaat die hebben gereageerd.

Update 20-02-2023

Optimalisaties

 • Wanneer je nu na een zoekopdracht op de zoekresultatenpagina komt in het tabje ‘kringen’, dan zie je ook in welke kring het zoekresultaat staat.
 • De collega’s-overzichtspagina bevatte een rij van 10 personen. Dit aantal hebben we aangepast naar 25 personen. Hierdoor is het aantal pagina’s met collega’s verminderd.
 • Wanneer je een link plaatst in een kringbericht, gaf de link standaard een voorvertoning. Het is nu mogelijk om die voorvertoning weg te klikken, waardoor er helemaal geen voorvertoning zichtbaar is. Dit kan met name handig zijn wanneer er meerdere linkjes in een bericht worden geplaatst.
 • We hebben ingesteld dat het blokje met nieuwe kringen, automatisch na een maand van het dashboard verdwijnt (tenzij er in de tussentijd weer een nieuwe kring is bijgekomen). Hierdoor houden we het dashboard zo ‘clean’ mogelijk.

Nieuwe features

Binnen deze release zijn er een aantal mooie nieuwe features te melden! Hierbij een opsomming:

 • Het dashboard en de detailpagina van een kring is qua structuur aangepast.
  We zijn druk bezig met het implementeren van de Teamly 2.0-versie. Binnen de 2.0-versie wordt het o.a. mogelijk om meer functionaliteiten te gebruiken binnen een kring. Hierdoor kun je straks bijvoorbeeld een mededeling, poll en kalenderitem per kring plaatsen. Om dit mogelijk te maken moet de structuur van zowel een kring als het dashboard worden omgebouwd. Ook zullen we later de styling van Teamly aanpassen. Voor nu hebben we alvast de structuur van het dashboard en de kring aangepast en uitgerold. We willen elke release weer een nieuwe update rondom Teamly 2.0 uitrollen, zodat de aanpassingen geleidelijk gaan en de verandering voor de gebruikers niet te groot zal zijn.
 • Het is nu mogelijk om berichten vast te pinnen in kringen. Sommige berichten in kringen kunnen tijdelijk meer attentiewaarde hebben. Wanneer een dergelijk bericht wordt geplaatst en er volgen vervolgens nog drie andere berichten, dan verdwijnt het bericht met meer urgentie lager in de tijdlijn. Om dat te voorkomen is het nu mogelijk om maximaal twee berichten per kring te kunnen vastpinnen. Hierdoor blijven die berichten / dat bericht bovenaan in de kring staan en springt hij er visueel iets meer uit. Het is verplicht een einddatum aan een vastgepind bericht mee te geven, zodat deze berichten alleen echt tijdelijk vastgepind kunnen worden. Zijn er al twee berichten gepind en wil je nog een bericht vastpinnen? Dan moet er eerst een ander bericht ‘un-pind’ worden. We hebben deze functionaliteit als test eerst bij een aantal van onze klanten uitgerold. Wil je ook graag meedoen in de testfase? Laat het dan weten!
 • Het is nu mogelijk om de gebruikers via het gebruikersbeheer te exporteren. Dit is alleen een functionaliteit die beschikbaar is voor admin-gebruikers.
 • Je kunt nu inzien per gebruiker welke berichten in kringen deze persoon heeft geplaatst. Wanneer een gebruiker veel berichten plaatst of wanneer je op zoekt bent naar een specifiek bericht van een bepaalde gebruiker, dan is het nu mogelijk dit via het profiel van die gebruiker in te zien. Hierdoor hoef je niet meer te zoeken via de zoekfunctie, maar zie je dit op de profielpagina van die persoon.

Wil je meer informatie over bovenstaande features? Neem dan contact met ons op!

Update 26-01-2023

Optimalisaties

 • Update naar Symfony 6.2
 • Update naar PHP 8.2
 • Het is nu mogelijk om een profielfoto te vergroten bij het profiel van een gebruiker.
 • Notities die door een gebruiker zijn gevuld, worden nu ook in de zoekresultaten meegenomen. Zo kom je als gebruiker ook specifiek naar voren wanneer je hier
  een specifieke zoekterm hebt ingevuld.

Update 16-01-2023

Optimalisaties

 • Het is nu mogelijk om je profielfoto te verwijderen. Voorheen was het alleen mogelijk een profielfoto te vervangen voor een andere foto.
 • Het is nu mogelijk om ook een document toe te voegen aan een nieuwsbericht. Voorheen was het alleen mogelijk een afbeelding toe te voegen.
 • Het publiceren van een nieuwsbericht is eenvoudiger geworden. Standaard wordt nu na het klikken op ‘opslaan’, een nieuwsbericht meteen gepubliceerd. Het is dus niet meer verplicht een publicatiedatum in te vullen. Dit hoeft alleen wanneer je een nieuwsbericht later wilt publiceren.
 • Security update: wanneer je wachtwoord is gewijzigd, word je automatisch op alle
  apparaten uitgelogd. Mocht er een wachtwoordlek zijn, dan kun je op deze manier je account veilig stellen.
 • Er zit een limiet op het invullen van het aantal tekens bij profielvelden. Hiermee voorkom je dat de front-end mogelijk stuk gaat wanneer er teveel tekens worden ingevuld.
 • Er verschijnt nu een melding dat het aanmaken van een nieuwe gebruiker is
  gelukt wanneer er handmatig een gebruiker wordt aangemaakt via het gebruikersbeheer.

Update 22-12-2022

Optimalisaties

 • Wanneer er nieuwe medewerkers zijn ingevoerd of zijn binnengekomen via een automatische koppeling, staan deze nu op het dashboard onder het blokje ‘nieuwe medewerkers’. Je moet zelf het blokje wegklikken middels ‘gezien’. We hebben er nu voor gezorgd dat dit blokje automatisch na een maand verdwijnt als je het zelf nog niet hebt weg geklikt

Nieuwe feature

Teamly is nu ook beschikbaar in het Engels! Deze functionaliteit is optioneel voor jouw organisatie aan te zetten (staat standaard niet aan en in het Nederlands), waardoor gebruikers de keus hebben om Teamly in het Engels of Nederlands te zien. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden voor jouw organisatie!

Update 12-12-2022

Optimalisaties

 • Het systeem om bestanden en afbeeldingen te uploaden is bij alle onderdelen in Teamly geoptimaliseerd. Het voordeel hiervan is dat het systeem sneller reageert wanneer er grotere bestanden/afbeeldingen worden geupload en is het sowieso mogelijk om grotere bestanden en afbeeldingen te uploaden.
 • Het downloaden van een bestand is veranderd. Hierdoor worden documenten sneller getoond en gedownload.
 • Er is paginering toegepast op de archiefpagina van de mededelingen, waardoor de pagina sneller laadt.

Update 14-11-2022

Optimalisaties

 • Tags op de profielpagina’s zijn nu klikbaar en triggeren de zoekpagina met alle resultaten van die betreffende tag.
 • Het like-icoon is aangepast, waardoor het beter zichtbaar is wanneer je een bericht hebt geliked.
 • Er is paginering toegepast op de archiefpagina van de poll, waardoor de pagina sneller laadt.

Update 10-10-2022

Optimalisaties

 • Verbeteren zichtbaarheid wanneer iemand automatisch lid wordt van een kring door een bepaalde interactie (bijvoorbeeld door een like of een comment).
 • Capacitor updaten naar v4.0
 • Uitbreiding Microsoft Azure koppeling incl. SSO
 • Toggle voor het aan en uitzetten van e-mailadres, telefoonnummer of mobiel nummer
 • Optimalisatie zoekfunctie; resultaten starten nu met het tabje met meeste resultaten
 • Mentionen kan nu ook met een zoekopdracht met spaties, bijvoorbeeld ‘voor achternaam’ zijn mogelijk. Hierdoor wordt de weergavelijst specifieker.

Update 26-09-2022

Optimalisaties

 • Optimalisatie bijsnijden Profielfoto
 • Diverse UX-verbeteringen iOS en Android apps
 • Update naar Angular 14
 • Optimalisatie weergave percentage poll uitslagen

Nieuwe feature

Wil je een bedrijfsauto, bedrijfsfiets, vergaderruimte of bepaalde apparatuur reserveren? Met de reserveringsmodule regel je dit gemakkelijk via Teamly. Ook kun je in deze module precies zien wanneer het item dat je wilt reserveren beschikbaar is. Vraag één van onze adviseurs naar de mogelijkheden voor jouw organisatie!