Sociaal werkbedrijf Dethon is met zo’n 850 medewerkers een van de grootste werkgevers van Zeeuws-Vlaanderen. Dit re-integratiebedrijf is onderverdeeld in negen divisies, verspreid over drie regio’s. Mede door de verschillende afdelingen en afstand tussen de vestigingen ontstond binnen Dethon een eilandcultuur. Dit zorgde voor uitdagingen op het gebied van interne communicatie. Teamly biedt hierin als social intranet mogelijkheden én oplossingen voor Dethon.

Centraal communiceren

Om voor meer eenheid en professionaliteit te zorgen, kreeg de gehele communicatiemix van Dethon een opfrisbeurt. Ook een social intranet mocht hierin niet ontbreken. De interne communicatie was voorheen namelijk nog erg traditioneel. Zo bleven de medewerkers op de hoogte van het laatste nieuws via een prikbord met flyers. Dit maakte snel schakelen en transparant communiceren lastig. Om centraal te communiceren en meer verbinding te creëren tussen de afdelingen koos Dethon voor het social intranet Teamly.

“Teamly is een centrale plek binnen onze organisatie. Hier delen we mooie verhalen, maar ook praktische informatie en nieuws.”
IMG_8543

Passend voor de doelgroep

Bij Dethon werken medewerkers met en zonder een afstand tot de arbeidsmarkt. Dankzij maatwerk is het met het social intranet mogelijk om beide doelgroepen te bedienen. De online omgeving is ingedeeld in verschillende groepen. Hierin kunnen medewerkers bijvoorbeeld alles vinden over hun specifieke afdeling of eigen cao. Daarnaast koppelden we, door middel van narrowcasting, de schermen op de locaties aan Teamly. Ook loopt er een testfase in de kantines van Dethon met speciale Teamly-computers. Zo blijven ook minder digivaardige gebruikers op de hoogte van het laatste nieuws.

Transparantie en verbinding

Voor Dethon draagt Teamly bij aan transparantie in de organisatie. Alle medewerkers zien dezelfde informatie. Dit zorgt voor duidelijkheid, maar ook voor verbinding. Zo is er naast praktische informatie ook ruimte voor verhalen, foto’s en nieuwtjes. Hierdoor is het social intranet een centrale plek en vertrouwde omgeving in deze grote organisatie.

Fotografie door Harry de Visser

IMG_4655-2

Interesse in Teamly? We helpen je graag verder 
met een gratis demo.

Laat je gegevens achter en wij laten snel van ons horen! 
Kun je niet wachten? Bel of gebruik de chatfunctie.

"*" geeft vereiste velden aan

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.