Juvent, de grootste jeugdzorgspecialist in Zeeland, was één van de eerste organisaties die in 2019 koos voor Teamly. Voor Teamly werkte Juvent met een traditioneel intranet. Dit intranet was verouderd, voldeed niet aan de informatiebehoefte en werd gevuld door de afdeling Communicatie. Met Teamly heeft Juvent een sociaal en interactief intranet, dat in de loop van de jaren volop is doorontwikkeld.

De keuze voor Teamly

Juvent en Nedbase zijn al jarenlang samenwerkingspartners. Zo is ook de website van Juvent ontwikkeld door Nedbase. De coördinator ICT bij Juvent: “Jaren geleden vertelde Nedbase ons over Teamly. We werkten toen nog met een statisch intranet. Dit intranet werd niet goed gebruikt en was weinig interactief. Een social intranet, dat lijkt op social media kanalen zoals Facebook en net zo makkelijk werkt, sloot aan bij onze wensen. We hadden behoefte aan een digitale werkplek dat de kans biedt om kennis met elkaar te delen, meer over elkaars werk te weten te komen en de juiste informatie snel te vinden. We kregen een demo, waren al snel overtuigd en kozen voor Teamly.”

“Teamly groeit mee met onze behoefte en de ontwikkelingen in de markt.”
Foto medewerker met device

Verschillende soorten gebruikers

In al die jaren is Teamly flink geoptimaliseerd. En dat komt mede door de input en ervaringen vanuit Juvent. Annemieke Martens, verantwoordelijk voor de communicatie bij Juvent: “De implementatie van Teamly was voor beide partijen nieuw. Samen met het ontwikkelteam van Teamly organiseerden we diverse sessies, richtten we het platform in en betrokken en enthousiasmeerden we de medewerkers. Daarna volgde de lancering en het daadwerkelijke gebruik van Teamly door de collega’s. Dat laatste blijft wel een uitdaging. Zo heb je altijd minder actieve gebruikers, gebruikers die enkel updates lezen en af en toe reageren op berichten, maar je hebt ook actieve gebruikers die zelf regelmatig content plaatsen.”

Een kans om jezelf te profileren

Binnen Juvent wordt Teamly primair gebruikt om de interne communicatie tussen de medewerkers onderling te versterken. Annemieke: “Juvent zit door heel Zeeland. Veel medewerkers zien of spreken elkaar niet altijd. Door Teamly hebben onze hulpverleners zelf de regie over de informatie die zij delen. Het is ook een kans om jezelf te profileren en jouw kennis en kunde te delen. De authenticiteit per gebruiker wordt sterker en de informatiewaarde wordt hoger. Daar draagt Teamly zeker aan bij.”

Teamly groeit mee

Enige tijd geleden hield Juvent een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Annemieke: “Daaruit blijkt dat 90 procent van de respondenten weet dat op Teamly alle informatie vanuit de organisatie wordt gedeeld. Teamly wordt gezien als hét interne communicatiemiddel.” De coördinator ICT vult Annemieke aan: “Als ik terugkijk op de afgelopen jaren, is Teamly mooi doorontwikkeld. Veel ideeën die wij hadden zijn meegenomen. En dat gebeurt nog steeds. De samenwerking met het ontwikkelteam verloopt erg prettig. Teamly groeit mee met onze behoefte en met de ontwikkelingen in de markt.”

IMG_4655-2

Interesse in Teamly? We helpen je graag verder
met een gratis persoonlijke demo.

Laat je gegevens achter en wij nemen contact op om de mogelijkheden te bespreken! 
Kun je niet wachten? Bel ons of gebruik de chatfunctie.

"*" geeft vereiste velden aan

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.