Binnen een sociaal intranet staat samenwerken en communiceren centraal. Een social intranet is dé plek waar medewerkers informatie vinden en delen. Voordat je als bedrijf gaat kiezen om een sociaal intranet in de bedrijfscultuur te implementeren, is het fijn om de kansen in beeld te hebben. We lichten daarom de vijf belangrijkste voordelen van een social intranet voor je uit.

Persoonlijk

Het sociale intranet maakt het voor iedere medewerker mogelijk om deze digitale werkplaats naar eigen behoefte in te vullen; zo kun je zelf kiezen welke informatie je wilt volgen of welke informatie niet relevant is voor jou. Teamly maakt het mogelijk om een intranet omgeving naar behoefte in te richten. Daarnaast is het ook mogelijk om leuke content met elkaar te delen. Wil je graag tips uitwisselen met collega’s? Of ben je juist benieuwd naar de laatste updates rondom een project? De mogelijkheden binnen een sociaal intranet zijn ontelbaar!

Sociaal

Een ander belangrijk voordeel van het gebruiken van een social intranet is dat het collega’s binnen de gehele organisatie met elkaar verbindt. Goede ideeën worden makkelijk met elkaar gedeeld en efficiënt samenwerken wordt veel simpeler. De lay-out en werkwijze doet je vast denken aan wat je gewend bent van andere social media. Binnen Teamly kun je bijvoorbeeld kringen aanmaken en zo met de juiste mensen gemakkelijker informatie delen. Zo blijft iedereen ook betrokken bij de lopende projecten. Daarnaast is het voor alle deelnemers binnen een kring mogelijk om deze te liken, delen of een reactie te plaatsen. Kringen kunnen zowel zakelijk of persoonlijk zijn, dat is maar net hoe de digitale werkplek ingericht wordt.

Communiceren (kennis delen)

Net als binnen een traditioneel intranet kun je ook via een social intranet organisatienieuws delen. Denk hierbij aan een korte mededeling, wijzigingen binnen de organisatie, belangrijke meetings of een interessante ontwikkeling binnen de sector. Verder maakt een social intranet het je ook gemakkelijk om kennis te delen met je collega’s. Wellicht heb je een expertise waar anderen iets van zouden kunnen leren of ben je juist op zoek naar waardevolle informatie over een bepaald onderwerp. Een ander voordeel van een sociaal intranet is ordenen van bestanden. Zo heeft Teamly een slimme zoekfunctie die je direct brengt wat je zoekt! Daarnaast is een sociaal intranet een centraal platform waar alle informatie vindbaar is. Hierdoor weet iedere werknemer wat er binnen de organisatie speelt. Dit zorgt voor een stuk minder e-mailverkeer!

Eenvoudig

Wat voor velen onder ons ook belangrijk is, is de eenvoud van een digitale tool. Sociale intranetten zoals Teamly vaak erg gebruiksvriendelijk. Ze maken je werk alleen maar makkelijker! Via de zoekfunctie die goede zoeksuggesties geeft, vind je vaak in een handomdraai documenten waar je anders lang naar opzoek zou zijn geweest. Verder vind je gemakkelijk contactgegevens van collega’s en externe partners. Daarnaast is de lay-out van Teamly erg overzichtelijk: er is geen overkill aan informatie doordat de digitale werkplek vaak goed gestructureerd is.

Kostenbesparend

Tot slot één van de plezierigste voordelen van Teamly: het is goed voor de portemonnee! Een traditionele intranet werd vaak per organisatie ontwikkeld en dit kost natuurlijk veel tijd en dus geld. In tegenstelling tot het ‘kopen’ van een traditioneel intranet maak je bij Teamly gebruik van de dienst. Je hebt in feite een abonnement of een licentie op het gebruik van de digitale werkplek. Dit kan met Teamly al vanaf 1,50 per medewerker per maand, inclusief service- en onderhoudskosten.

Benieuwd naar wat je nog met allemaal met een social intranet kan? Vraag een demo aan! We nemen je graag mee in de mogelijkheden.